MESTERKÉPZÉSRE JELENTKEZEM

PONTSZÁMÍTÁS

Felvételhez szükséges minimumpontszám:

SzakMinimumpontszámTerület
Adattudomány50Informatika
Alkalmazott matematikus50Természettudomány
Biztonságtechnikai mérnöki50Műszaki
Építész50Műszaki
Fenntarthatósági energetikai mérnöki50Műszaki
Gazdaságinformatikus50Informatika
Geoinformatika50Természettudomány
Gépészmérnöki50Műszaki
Hadiipari mérnöki*50Műszaki
Infrastruktúra-építőmérnöki50Műszaki
Ipari terméktervező mérnöki50Műszaki
Kiberbiztonsági mérnöki50Műszaki
Kórháztechnikai és orvostechnikai mérnöki50Műszaki
Könnyűipari mérnöki50Műszaki
Környezetmérnöki50Műszaki
Marketing50Gazdaságtudományok
Mechatronikai mérnöki50Műszaki
Mérnökinformatikus50Informatika
Sportközgazdász50Gazdaságtudományok
Tanári [2 félév mérnöktanár]50Pedagógusképzés
Tanári [3 félév mérnöktanár] 50Pedagógusképzés
Vállalkozásfejlesztés50Gazdaságtudományok
Villamosmérnöki50Műszaki

*engedélyezés alatt

Felvételi követelmények

Egyetemünk mesterképzéseire felvételi eljárás keretein belül lehet jelentkezni, ahol az egyik feltétel az alapképzésben szerzett diploma megléte. Fontos tudnod, hogy nem csak az alapképzéshez közvetlenül kapcsolódó mesterképzésben van lehetőséged a tanulmányaid folytatására; választhatsz más szakterületek közül is, így lehetőséged nyílik tudományterületet váltani. Ezen felül szívesen várunk akkor is, ha más felsőoktatási intézményben szerezted meg az alapdiplomádat, de nálunk szeretnél továbbtanulni.

Az Óbudai Egyetemre mesterképzéseire is a Felvi.hu oldal e-felvételi rendszerén keresztül tudsz jelentkezni. A felvételi pontos menetéről, határidőkről, a jelentkezés módjáról a Felvi.hu oldalon tájékozódhatsz.

Karrierlehetőségek és tudományos élet

Az egyetemünkön működő tudományos műhelyek ösztönző környezetet teremtenek a szakemberek együttműködéséhez, elősegítve a kutatási területeken elért magas szintű és eredményes tevékenységet.

Számos karrierlehetőség vár az Óbudai Egyetem elvégzése után, hiszen már az egyetemi évek alatt is többféle gyakorlatorientált képzésen, tudományos műhelymunkán vehetnek részt a hallgatóink. Tudományos műhelyeink nemzetközi elismeréssel bírnak, amit a jelentős külföldi egyetemekkel és kutatóközpontokkal folytatott közös projektek, a nemzetközileg is megjelent publikációk, a megrendezett nemzetközi konferenciák, a nemzetközi folyóiratokban és szakmai szervezetekben betöltött pozíciók, valamint a kutatási eredmények rendszeres angol nyelvű publikációi és azok hivatkozásai is igazolnak.

Hallgatói élet

Az Óbudai Egyetem híres pezsgő, színes hallgatói életéről, melynek nem csak alap-, de mesterszakos hallgatóink is részesei.

Az egyetemi évek alatt rengeteg központi rendezvény és buli vár rád, ha pedig egy kicsit többre vágysz, érdemes szétnézned diákszervezeteink és hallgatói köreink között.

Az Óbudai Egyetem Hallgatói Közösségi Központjai több helyszínen kínálnak tanulást segítő és szabadidős, rekreációs szolgáltatásokat hallgatóinknak. Ezek a központok nemcsak tanulási lehetőségeket biztosítanak, hanem közösségi találkozóhelyként is szolgálnak, ahol munkatársaink készséggel állnak rendelkezésre, hogy segítséget nyújtsanak az ösztöndíjak, diákhitel és egyéb egyetemi ügyek kapcsán. Emellett tanácsadással, közösségi programokkal és a megfelelő infrastruktúra biztosításával támogatjuk a diákok egyetemi beilleszkedését.

Egyetemi mesterképzés