KÖZÉPISKOLÁSOKNAK

PÁLYAORIENTÁCIÓS KÉRDŐÍV

Döntöttél már, hogy milyen irányban tanulsz tovább?


Ha bizonytalan vagy, mi segíthetünk!


Töltsd ki az alábbi kérdőívet, ami a pályaválasztás szubjektív elemeit (érdeklődés, képességek, önismeret, személyiségjegyek) vizsgálja, és válaszaid alapján megtudhatod, hogy szerintünk melyik pályairány lenne neked a legmegfelelőbb.


A kérdőívet itt éred el.

KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT

Az iskolai közösségi szolgálat (IKSZ) egy fantasztikus lehetőség az Óbudai Egyetem és az érdeklődő középiskolás diákok számára, hogy megismerhessük egymást, bemutathassuk, milyen képzéseket biztosítunk, milyen az egyetemi élet és közösség, segítsünk a pályaválasztásban, megmutassuk, miért érdemes nálunk tanulni, és egy életre szóló élményt nyújtsunk és kapjunk a szolgálatra jelentkező diákoktól.

Valamennyi érettségi előtt álló középiskolai diáknak 50 óra iskolai közösségi szolgálatot kell teljesítenie. A szolgálatot az Óbudai Egyetemen is letölthetitek, az egyetem bármely oktatási vagy háttérszolgáltatást nyújtó szervezeti egységénél.

Bővebben a IKSZ-ről itt olvashatsz.

Fiatal diákok fekszenek a földön

FELKÉSZÍTŐ TANFOLYAMOK

Az Óbudai Egyetem ingyenes, 2 éves előkészítő tanfolyamokat indít 11. évfolyamos középiskolások számára.  

A tanfolyam végére felkészítünk az emelt szintű érettségire, így magabiztos tudás birtokában vághatsz neki a felvételi időszaknak.  

Ráadásul a 2025/26-ös tanévre vonatkozó felvételi eljárásban az Óbudai Egyetem által adható 100 pontból akár 45 pontot is szerezhetsz a szaktárgyi előkészítő tanfolyamon való részvételért, a tanfolyam végén szervezett vizsga eredményétől függően. 

Tantárgyak 

  • matematika 
  • digitális kultúra 
  • gazdasági ismeretek 
  • fizika 
  • biológia 
  • kémia 

A felsorolt tantárgyak közül legfeljebb kettőt választhatsz. 

A regisztráció lezárult.

A tanfolyamok várható indulása: 2023. október első hete.